Informatie Camping

Wij hebben op De Bergboer onze bedrijfsvoering aangepast om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. Onze appartementen hebben allemaal eigen sanitaire voorzieningen. Voor de veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij de volgende maatregelen genomen:
• Inchecken in onze appartementen: Wij zorgen dat de accommodatie op het afgesproken tijdstip open is en je de sleutel op een afgesproken plek kunt vinden. 
• We besteden extra aandacht aan de schoonmaak. Er zijn speciale werkinstructies voor de medewerkers zodat zij hun werk veilig kunnen doen.
• De speeltuin is toegankelijk maar wees verstandig. Als het te druk wordt, zoek dan een ander plekje om met de kinderen te spelen.
Als je bij ons te gast bent, verwachten we dat je je aan de algemene RIVM richtlijnen houden, waaronder 1,5 meter afstand. Zo zorgen we voor elkaar en maken we er samen een mooi verblijf van.

We hebben 25 ruime staanplaatsen voor caravan ,tent of camper . Onze camping ligt naast een groot bos  en is speels ingericht, de oude eiken benadrukken het Twentse land.

Bovendien liggen we op loopafstand van het riviertje de Dinkel. We hebben mooie fietsroutes vanaf onze camping.

Er is een grensstenenroute die langs de grens met Duitsland gaat en een Smokkelroute die richting Losser en Overdinkel gaat. We zijn met een langs afstandswandelroute bezig vooruitlopend hierop hebben we de fietsroute al beschreven. U kunt ook een arrangement boeken om avontuurlijk in een smokkel(safaritent) tent te overnachten en op pad te gaan met smokkelknapzak en een boekje met spannende verhalen.

Bovendien hebben we een arrangement waar u naar de steengroeves van Bad Bentheim gaat en het middeleeuws slot van bad Bentheim bezoekt samen met iemand die u de geschiedenis op een leuke manier verteld.

Het fietsknooppuntennetwerk en het wandelknooppuntennetwerk van regio Twente kunt u op ons erf als startpunt of opstappunt gebruiken de actuele kaarten zijn aanwezig en op duidelijke kaarten opgesteld.
We hebben een eigen visvijver, die op loopafstand van de camping verscholen ligt. Dus voor kleine kinderen moeilijk bereikbaar.

Ook is er een fietsenstalling met oplaadpunten. De parkeerplaatsen zijn dicht bij uw caravan. De auto ’s zijn dus niet op de camping welkom uitzonderingen voor mensen die bv in een rolstoel zitten wordt een uitzondering  gemaakt
Onze sanitairgroep bestaat uit 4 toiletten , 4 douches met thermostaatkranen, 2 wastafels in wascabines en een  afwasruimte.
Daarnaast is er een mooi houten klimtoestel van accaciahout, een trampoline, een voetbal/speelveldje, een zandbak, skelters, jeu de boules baan, een boerengolfterrein en er is Wifi.

We hebben geen riolering en geen gas. We zuiveren ons eigen afvalwater . Het gezuiverde water wordt gebruikt om de toiletten te spoelen.  Het douchewater wordt via een biokachel heerlijk verwarmd. De biokachel wordt gestookt met afvalhout en kent een hele goede verbranding; van zo’10 kuub houtsnippers is slechts 1 kruiwagen as over dat dienst weer doet als compost in de tuin.

Ook scheiden we ons afval; het oud papier gaat naar de plaatselijke vereniging het glas naar de glasbak en plastic, ijzer en kartonnen verpakkingen worden weer hergebruikt. indien u sorteert zorgen wij dat alles op de juiste plek komt en hergebruikt kan worden.

Voor kleine kinderen is het een veilige omgeving aangezien we 400 meter van de openbare weg af liggen.

We liggen in midden in de natuur en Losser (gemeente) noemt zich terecht de schatkamer van Twente. Dit komt door oa de bodemschatten die Twente heeft ; het grote natuurterrein het Lutterzand met zijn meanderende riviertje de Dinkel. De komende jaren wordt deze zijn natuurlijk beloop weer gestimuleerd. De vele houtwallen de oer oude boerenerven . De steengroeve en de oude steenfabriek die vroeger met de klei een zeer bijzondere ossesteen vervaardigde.

Bovenal zijn onze inwoners zeer gastvrij en vertellen u graag over de historie van verschillende gebruiken en sagen.
We hebben geen seizoenplaatsen.

  • 25 ruime plaatsen (5 schaduwrijke plaatsen )
  • 4 toiletten 4 douches 2 wascabines
  • autovrij terrein
  • overdekte fietsenstalling met oplaadpunten voor fiets of scootmobiel
  • eigen fiets en wandelroutes
  • visvijver(verscholen in het groen 250 meter van de camping)
  • wifi glasvezelaansluiting
  • fietsverhuur
  • wasmachine centrifuge
  • 6 ampere elektra per plaats
Aankomst na 12.30
Vertrek voor 12.00

Honden welkom.jpg

 Free wifi